تفاوت میلگرد ساده و آجدار

the-difference-between-plain-and-ribbed-rebar-kian-metal

میلگرد از مواردی است که در حوزه ساختمان سازی پرکاربردند . میلگردها با توجه به جنس ، ظاهر ،  قطر مقطع و مقاومت کششی طبقه بندی می شوند . میلگردها از نظر ظاهری به دو دسته ی میلگرد ساده و آجدار تقسیم میشوند . که در ادامه ما به بررسی میلگردهای ساده و آجدار می پردازیم. شما عزیزان می توانید جهت خرید و یا ثبت انواع سفارشات میلگرد با مشاورین ما در مجموعه کیان متال تماس حاصل فرمایید. گروه صنعتي كيان متال با بيش از 30 سال سابقه در امر توليد انواع ميلگرد ، شش پر ، چهار پهلو و فرم دار با دقت هزارم ، صدم و دهم با ماشين آلات روز و پيشرفته و با بالاترين دقت و سرعت توليد كرده و در اختيار مشتريان خود قرار ميدهد. و با مجرب ترين كادر فني و مهندسين ايران عزيزمان توانستم اين توليد داخلي را حمايت كرده و بخش كوچكي از چرخه صنعتي كشورمان را به دست آوریم و افتخارمان توليد ملّي و كالاي ايراني ميباشد.

بررسی میلگرد ساده و میلگرد آجدار

میلگرد ساده یا  بدون آج بیشتر در صنعت به منظور مستحکم ساختن بتن به کار میرود . این دسته از میلگردها بیشتر در ساختمان سازی برای ساخت بناها ، ستون های بتنی ، زیرسازی ، مقاوم سازی ساختمان ها و  جبران ضعف کششی بتن در برابر زمین لرزه و در صنعت برای جوشکاری ، آهنگری و تغییر شکل استفاده می شوند . میلگردهای ساده در مناطق مختلف با استانداردها و شرایط متفاوت به تولید می رسند . به طور معمول و استاندارد ابعاد میلگردهای تولید شده در مناطق مختلف از 6 تا 12 متر به عنوان طول و قطر 6 تا 200 متر است که برای نمونه آنها را با عنوان میلگرد 8 میلیمتری و میلگرد 18 میلیمتری می نامند . در ادامه مطلب با بررسی بیشتر میلگرد ساده و آجدار با ما همراه باشید . همانطور که از اسم میلگرد آج دار مشخص است ، این میلگرد دارای آج است که البته از نظر نوع آج با عناوین مارپیچ ، یکنواخت ، دوکی شکل و یا مرکب است  و با توجه به درصد کربن تشکیل دهنده ی آنها ، خم پذیری و  سختی نیز متفاوت است که از آنها می توان به میلگرد A1,A2 ,A3  اشاره کرد . این نوع از میلگردها یعنی میلگردهای آجدار نیز عمدتا در ساختمان سازی بکارگرفته می شوند . همچنین از این میگردها در تولید خاموت ، سنجاقی ، رکابی ، عصایی و زیگزاگ که برای مسطح کردن بتن بکارمی روند ، استفاده می شود . در ادامه با بررسی میلگرد ساده و آجدار همراه باشید .

تفاوت میلگرد ساده و آجدار-مجموعه صنعتی کیان متال

تفاوت میلگرد ساده و آجدار در چیست؟

در ادامه به تفاوت های میلگرد ساده و آجدار از نظر سایز ، جنس ، ویژگی و موارد کاربرد میپردازیم :

از نظر سایز و اندازه: در بررسی میلگرد ساده و آجدار از نظر سایز ،  میلگرد ها به طور کلی دارای اندازه های مشخص شده و ثابتی در سایز و وزن هستند که طبق استاندارد جهانی به دو طبقه زیر تقسیم می شوند :

1.میلگردهای آجدار در دو نوع شاخ و کلاف در سایزهای متداول 5.5 الی 40 میلیمتر

2.میلگردهای ساده در دو نوع شاخ و کلاف در سایزهای متداول 5.5 الی 20 میلیمتر که در ساختمان سازی بکار می روند .

 از نظر مواد سازنده: در این قسمت به مقایسه میلگرد ساده و آجدار از نظر مواد تشکیل دهنده می پردازیم . با توجه به اینکه میلگردها از مواد مختلفی تولید می شوند ، دارای قدرت و استحکام کششی متفاوت و در نتیجه طول عمر و مقدار فرسایش متفاوت هستند . بنابراین برای استفاده از هرنوع میلگرد باید به منطقه و ویژگی های مکان و سازه توجه بسیاری نمود . میلگردها از نظر نوع جنس به دسته های زیر تقسیم می شوند .

میلگرد اروپایی – میلگرد فولاد کربن – میلگرد روکش اپوکسی – میلگرد گالوانیزه – میلگرد فولاد استنلس (ضد زنگ )- میلگرد فایبرگلاس

شما عزیزان می توانید مطلب مفتول اسید شور را نیز مطالعه نمایید.

روش تولید میلگرد ساده و میلگرد آجدار

تولید میلگرد ساده و آجدار با توجه به نوع اقلیم هر منطقه متفاوت است که به طور کلی در دو شیوه کلی زیر قرار می گیرند :

روش تولید آلیاژی (آنالیز شیمیایی ): برای تولید فولاد مورد نظر ، در این روش به آن فروآلیاژ می افزایند و شمش تولیدی در فرایند نورد به شکل دلخواه در می آید و در هوای آزاد با گذشت زمان خنک می شوند .همچنین این نوع میلگردها از مرکز تا سطح خارجی آن ویژگی های شیمیایی و مکانیکی یکسانی دارند و در مواقعی مانند زلزله رفتار یکسانی از خود نشان میدهند .

روش تولیدی حرارتی (ترمکس): در روش ساخت این نوع میلگرد برای تامین مقاومت فولاد طبق شرایط استاندارد و کنترل شده ، دمای بالای میلگرد تولیدی را  با عبوردادن از آب یکباره می کاهند . برای استفاده از این نوع میلگردها در مناطق مختلف با شرایط زلزله خیزی متفاوت باید احتیاط لازم را به عمل آورد . همچنین از دیگر تفاوت های این نوع روش تولید قیمت پایین آن نسبت به نوع تولید شده به روش آلیاژی است .

بررسی میلگرد ساده و میلگرد آجداراز لحاظ خواص مکانیکی

استاندارد های تولید میلگرد ساده و آجدار در هر کشوری متفاوت و متغیر است . فولادهای میگرد تولید شده در ایران که مقدار زیادی از آنها در ذوب آهن اصفهان و طبق استانداردهای روسی هستند به چهار دسته ی زیر تقسیم بندی میشوند :

A1میلگرد: این نوع میلگرد از نوع نرم است و اکثرا ظاهر بدون آج دارد . همچنین مقاومت کششی مجاز این میلگرد از 360  مگاپاسکال و حداقل مقاومت مجاز تسلیم آن 240 مگاپاسکال است . این دسته از میلگردها با عنوان داکتیل شناخته میشوند و عملیات جوشکاری و تغییر شکل روی آنها قابل انجام است .

A2 میلگرد: این نوع میلگرد از نوع نیمه خشک یا نیمه سخت است . همچنین حداقل مقاومت کششی مجاز این میلگرد از 500  مگاپاسکال و حداقل مقاومت مجاز تسلیم آن 340 مگاپاسکال است . این میلگرد از نوع ظاهری به صورت آجدار مارپیچ (فنری ) که خود دارای دو نوع یکنواخت و دوکی است ، تقسیم می شود . این میلگرد در خاموت زنی تولید می شود و در حوزه ساختمان سازی و مش بندی کاربرد دارد . با توجه به اینکه عملیات جوشکاری ب روی آن امکان دارد اما ترجیحا از این کار خودداری کنید .

A3میلگرد: این میلگرد از نوع سخت (خشک یا ترد) است  . همچنین  بیشتر به شکل آجدار جناغی دیده میشود و به شکل یکنواخت و یا دوکی است . در میلگرد آجدار جناغی اگر از مقطع میلگرد به آن نگاه کنیم ، آج های آنرا به صورت 7 و 8 مشاهده کنیم ، آج ها با زاویه حاده 45 درجه ضربدری هستند . حداقل مقاومت کششی مجاز این میلگرد از 600  مگاپاسکال و حداقل مقاومت مجاز تسلیم آن 400 مگاپاسکال است . این میلگرد بیشتر در حوزه ساختمان سازی بکار می رود و امکان جوشکاری بر روی ان وجود ندارد . همچنین با توجه به خاصیت ترد بودن آن ، تفییر شکل فراوان و تشکیل زوایای تند امکان پذیر نیست .

A4میلگرد: نظر شکل ظاهری این میلگرد به صورت آجدار مرکب با حداقل مقاومت کششی مجاز این میلگرد از 650  مگاپاسکال و حداقل مقاومت مجاز تسلیم آن 500 مگاپاسکال است . این میلگرد همچنین کاربرد کمتری نسبت به دسته های دیگر دارد .

تفاوت میلگرد ساده و آجدار-کیان متال

نتیجه گیری

در این مطلب به تفاوت های میلگرد ساده و آجدار  از نظر جنس ، نوع ، روش تولید و کاربرد اشاره کردیم . شناخت این تفاوت ها و انواع میلگرد به یک انتخاب و خرید هوشمندانه کمک بسیاری می کند . در صورت تمایل به خرید می توانید روند تغییرات قیمت آهن و میلگرد را در بازه ی زمانی مورد نظر خود از طریق مشاورین ما در مجموعه کیان متال چک نمایید و در صورن نیاز اقدام به ثبت سفارش کنید. همچنین می توانید در صورت داشتن هرگونه سوال و یا نقطه نظر ، پیشنهادات خود را از طریق شبکه های اجتماعی مجموعه نظیر اینستاگرام و واتسآپ با ما در میان بگذارید.