سایز کردن میلگرد به چه صورت است ؟

how-to-rebar-kianmetal

میلگرد به پروفیلی با سطح مقطع دایره ای و توپر گفته می شود که دارای انواع مختلفی است. به طور معمول جنس میلگرد از جنس فولاد بوده اما تنوع تولید این محصول بسیار زیاد است و در زمینه های مختلف صنعتی از آن استفاده می شود. همانطور که گفته شد میلگردها در انواع مختلفی طراحی و تولیده می شوند که شامل میلگرد اروپایی ، میلگرد با فولاد پر کربن ، میلگرد با پوشش اپوکسی ، میلگرد گالوانیزه ، میلگرد از جنس فیبر تقویت شده و میلگرد فولادی ضد زنگ که هر کدام در نوع خود دارای قابلیت و کارایی متفاوتی هستند. میلگردها از نظر شکل و ظاهر به دو دسته ی ساده و آجدار تقسیم بندی می شوند که اغلب افراد نوع آجدار آن که در ساختمان سازی کاربرد فراوانی دارد می شناسند. در رابطه با این مدل از میلگرد آجدار و هم چنین نحوه سایز کردن میلگرد در ادامه اطلاعات بیشتری ارائه خواهیم داد.

سایز کردن میلگرد آجدار

میلگرد آجدار دارای مصرف بیشتر و عمومی تر می باشد و از آنجا که ساختمان ها برای داشتن استحکام و مقاومت در برابر خطرات احتمالی نیاز به ابزارهای ویژه‌ای دارند می توان به نقش میلگرد در بتن اشاره کرد. بتن بدون میلگرد اهمیت و کارهای چندان زیادی ندارد و در ساختمان سازی از آن استفاده نمی شود اگرچه بتن مزیت ‌های زیادی مانند مقاومت بالا در مقابل فشار دارد اما نقطه ضعف این ماده آن است که مقاومت چندانی در برابر نیروهای چرخشی و کششی ندارد. برای رفع این نقطه ضعف میتوان از میلگرد درون بتن استفاده کرد به همین منظور است که می گوییم بتن بدون میلگرد اهمیت چندانی ندارد و در ساختمان سازی از آن استفاده نمی شود. یکی دیگر از نقش های میلگرد در بتن کم کردن ضخامت بتن است برای به دست آوردن و تشخیص سایز میلگرد ها روش های متفاوتی وجود دارد که به برخی از این روش ها اشاره می‌ کنیم. بنا به استاندارد جهانی برای به دست آوردن وزن هر شاخه میلگرد فرمول زیر موجود است که تمامی ارقام تقسیم بر 1000 می شود :

وزن میلگرد= شعاع(mm)* شعاع(mm)* 3.14*طول(mm)* 7.8/100

همچنین می توان با مراجعه به جدول اشتال وزن دقیق هر شاخه را پیدا کرد. خصوصیاتی که میلگردها دارند باعث شده است که بتوان آنها را به صورت چشمی نیز تشخیص داد برای مثال میلگردهای گروه A1 معمولاً به شکل صاف بدون آج تولید می شوند و به دلیل نداشتن عاج کاملاً قابل تشخیص هستند. میلگرد گروه A2 دارای آج مارپیچ است و میلگرد نوع A3 دارای آج جناقی به شکل۷و۸ است. راه دیگر سایز کردن میلگرد بر اساس سایز انگشتان و تخمین ذهنی  است. روش سریع و حرفه ای برای مهندسین معماران با تجربه که از قبل اندازه بند انگشتان شان را می دانند. بنابراین انگشتشان را روی میل گرد گذاشته و به راحتی سایز میلگرد را متوجه می شوند این روش روشی خوب برای کنترل سایز میلگرد هاست بدون اینکه آرماتوربند و پیمانکار متوجه شود. اما تشخیص میلگرد ۱۸ تا ۲۰ بند انگشت وقتی فقط دو میلی متر باهم تفاوت دارند قطعاً کار ساده ای نمی باشد.

سایز کردن میلگرد - مجموعه صنعتی کیان متال

شیوه های مختلف سایز کردن میلگرد

روش دیگر سایز کردن میلگرد استفاده از شابلون است ؛ این روش بین مهندسان و معماران رایج است که از دقت بالایی نیز برخوردار می باشد.  به طوری که بعضی از مهندسان برای ساخت این شابلون ها از ورق های نازک کانال کولر ، روبان یا فیلم رادیولوژی استفاده می کنند. روش دیگر برای سایز نمودن میلگرد به کار برده می شود استفاده از ریسمان و طناب است به طوری که با استفاده از ریسمان بنایی ، ریسمان را دور میلگرد پیچیده و با اندازه گیری آن محیط میلگرد را به دست می آورند و بعد قطر و سایز آن را محاسبه می کنند. یکی از دقیق ترین روش ها برای تشخیص سایز میلگرد استفاده از کولیس است اما در این روش باید به تفاوت بین نوع قطر میلگرد توجه کرد. در میلگردهای آجدار نسبت به نوع آج سه قطر وجود دارد که شامل قطر اسمی ، قطر زمینه (بدون احتساب آج) و قطر خارجی (با احتساب آج ) است. برای مثال اگر میلگرد شماره ۱۶ با آج یکنواخت باشد قطر اسمی آن ۱۹ و قطر زمینه ۱۵ و قطر خارجی ۱۸ است. همچنین می‌توان از آچار فرانسه برای اندازه گیری نسبتاً دقیق نیز استفاده کرد به شرطی که از آچار فرانسه مدرج استفاده شود یا اگر آچار فرانسه مدرج نبود و مهندس مربوطه از قبل روی آن علامت گذاری کرده بود می توان به راحتی از آن استفاده کرد.

شما عزیزان می توانید مطلب میلگرد کششی را نیز مطالعه نمایید.

اهمیت و تشخیص انواع سایز میلگرد

یکی از وظایف مهندس ناظر در کارگاه کنترل آرماتور بندی ،  فونداسیون ستون تیر و یا دیوار برشی است. مهمترین و اولین موردی که باید توسط مهندس ناظر مورد بررسی قرار گیرد سایز میلگرد ها است. بنابراین میلگرد ها دارای وزن و سایز دقیق می باشند که همه آنها طبق استاندارد های جهانی تولید و روانه بازار می شوند. وزن نهایی سازه طبق همین استاندارد ها محاسبه می شود پس وزن و سایز میلگرد از اهمیت بالایی برخوردار است. میلگردها اصولاً در دو مدل ساده و آج دار در سایزهای ۱۲ تا ۳۶ تولید می شود که اغلب افراد نوع آج دار آن را که در ساختمان سازی کاربرد فراوانی دارد می شناسند .هرچند که تشخیص سایز میلگرد ها کار دشواری نیست ، ولی اگر چندین سایز نزدیک به هم در کارگاه وجود داشته باشد و هم چنین فردی که تجربه زیادی نداشته باشد نتواند به خوبی تشخیص دهد امکان خطا را بالا می برد. در این صورت تشخیص مهندس ناظر و آرماتوربند می‌ تواند با خطا مواجه شود.

نحوه تهیه و سفارش میلگرد

قیمت میلگرد ها به عوامل مختلفی بستگی دارد به همین دلیل ثباتی در قیمت این محصول وجود ندارد.برای ثبت سفارش و اطلاع از موجودی انواع میلگرد ها به سایت مجموعه کیان متال مراجعه و با توجه به نوسانات بازار فلزات به صورت آنلاین می توانید از طریق تماس با مشاورین ما از قیمت به روز محصولات این مجموعه اطلاع حاصل نمایید. برای اطلاع از نحوه ثبت سفارش و کیفیت محصولات می توانید از طریق صفحه تماس با ما به مشاوران این مجموعه تماس حاصل فرمایید . همچنین برای بازدید دیگر محصولات این مجموعه می توانید به صفحه اینستاگرام و تلگرام نیز مراجعه نمایید.