تست میلگرد
میلگرد به عنوان یکی از مقاطع فولادی شناخته می شود که برای موارد زیادی مورد استفاده قرار می گیرد. دسته بندی میلگرد ها بسیار گسترده بوده و طیف وسیعی از انواع میلگرد موجود است که هر کدام از آن ها ویژگی ها و خواص مربوط به خود را دارند. برای مثال برخی میلگرد ها از انعطاف پذیری بیشتری برخوردارند ؛ در صورتی که برخی دیگر خیر. سوالی که پیش می آید این است که چگونه خواص مکانیکی میلگرد ها را تعیین می کند؟ در پاسخ باید گفت که به طور کلی از طریق روش های آزمایشگاهی می توان رفتار میلگرد را تحت شرایط مشخصی پیش بینی کرد. برخی از این آزمایش های استاندارد میلگرد شامل آزمون سختی ، کشش ، ضربه ، پیچش و خستگی می باشد. ما در این مطلب بعضی از روش های تست میلگرد را بررسی خواهیم کرد. لطفاً تا انتها ما را همراهی کنید.
تست میلگرد از طریق آزمون خستگی
آزمون خستگی یکی از روش های تست میلگرد می باشد و برای میلگرد های خوابانده شده یا فرو برده شده در بتن که قبلاً خمیده شده اند ، کاربرد دارد. اما شکست خستگی چیست؟ در تست کشش ، تنش معین و مشخصی باعث می شود تا قطعه شکسته شود. اگر نمونه ای از همان ماده در معرض بار های چرخشی یا تناوبی قرار داده شود ، تحت تنش کمتری می شکند. این موضوع نشان می دهد که به احتمال زیاد یک محور بعد از چند ماه استفاده ، تحت تنش های پایین بشکند که به این شکست ، شکست خستگی می گویند. صفحات لغزش ذرات ریزی که فلز از آن ها تشکیل شده است ، در جهات گوناگون قرار گرفته اند. زمانی که میزان تنش به حد بالایی برسد ، روی صفحات بلورین انفرادی ، لغزش ایجاد می شود که در مراحل ابتدایی این لغزش مشکلی ایجاد نمی کند ولی در صورت تکرار این عمل ترک های کوچکی ایجاد می شود که به مرور گسترش پیدا می کند ؛ طوری که سطح مقطع دیگر توانایی تحمل این نیرو را نخواهد داشت. در مرحله نهایی شکست ساختمان بلورین فلز در تماس با قسمت های مجاور دچار اصطکاک می گردد. همچنین گاهی مقطع نهایی اشتباهاتی را در نتیجه آزمایش ایجاد می کند ؛ چرا که قطعه به دلیل ایجاد تبلور مجدد ، دانه درشت شده و می شکند که این شکست نیز به شکست خستگی معروف است. معیار خستگی یا حد تحمل ، حداکثر میزان تنشی است که یک فلز بدون ایجاد شکست در برابر تعداد مشخصی از سیکل های تنشی پایدار باقی می ماند. به همین دلیل در طراحی قطعاتی که به طور مداوم در معرض تنش های متغیر قرار دارند از معیار خستگی کمک گرفته می شود.
تست میلگرد از طریق آزمون خمش میلگرد
از دیگر روش های تست میلگرد می توان به آزمون خمش میلگرد اشاره کرد. آزمون خمش نیز یکی از آزمون های مخرب برای آزمایش میلگرد محسوب می شود. در واقع از آنجایی که این آزمون تا هنگام شکسته شدن قطعه ادامه پیدا می کند به آن آزمون مخرب می گویند. آزمون خمش و آزمون خستگی از جمله روش هایی هستند که برای ارزیابی و کنترل کیفیت میلگرد و مصالح مصرفی کاربرد دارند. آزمون خمش میلگرد به دو صورت خمش سرد و خمش مجدد انجام می شود. از آزمایش خمش سرد برای میلگرد هایی با قطر حداقل ۲۵۰ میلی متر استفاده می گردد که مستقیما از خط تولید به دست می آیند و تا کنون عملیات مکانیکی بر روی آن ها انجام نشده است. آزمون خمش سرد باید تحت استاندارد ملی ایران و در محیط آزمایشگاهی انجام شود. با این حال در آزمون خمش مجدد میلگرد ها تا ۹۰ درجه خم می شوند ، سپس دمای آن ها را در مدت ۳۰ دقیقه به 100 درجه سلسیوس می رساند. بعد از گذشت مدتی که میلگرد خنک شد و به دمای محیط رسید ، از طریق یک نیروی پیوسته و یکنواخت دمای آن را به ۲۰ درجه سلسیوس کاهش می دهند. در صورتی که میلگرد حین انجام آزمایش خمش دچار ترک خوردگی ، شکست یا گسستگی نشود ، نتیجه می گیریم که آزمایش با موفقیت به پایان رسیده و میلگرد مورد تایید واقع شده است. امکان خرید انواع میلگرد تست شده و مرغوب که تمام استاندارد های کمی و کیفی در روند تولید آن ها رعایت گردیده است از مجموعه صنعتی کیان متال فراهم است. جهت اطلاع از نحوه دسترسی به راه های ارتباطی و ثبت سفارش در این مجموعه انتهای مطلب را مطالعه کنید.
پیشنهاد می کنیم مطلب راهنمای خرید میلگرد را نیز مطالعه نمایید.
راه های ارتباطی
شما عزیزان می توانید برای استعلام قیمت ، ثبت سفارش محصولات ، استعلام موجودی و… از طریق مراجعه به صفحه تماس با ما و برقراری ارتباط با شماره تلفن های درج شده در این بخش با کارشناسان مجموعه صنعتی کیان متال تماس حاصل فرمایید. همچنین با عضویت در شبکه های اجتماعی از جمله صفحه اینستاگرام قادر به دریافت مشاوره رایگان خواهید بود. از همراهی شما ممنون و متشکریم.