شمش فولادی برای تولید میلگرد

شمش فولادی برای تولید میلگرد

به عنوان یکی از مهم ترین و پر کاربردترین محصولات فولادی می توان به شمش فولادی اشاره کرد که دارای دسته بندی های گوناگون است و بسیاری از مجتمع های فولادی می کوشند این محصول را نیز به لیست تولیدات خود بیافزایند. از انواع شمش فولادی می ‌توان بیلت ، اسلب و بلوم را نام برد. شمش فولادی به دلیل اینکه برای تولید سایر محصولات فولادی مورد استفاده قرار می گیرد ، بسیار پر کاربرد بوده و قیمت آن بر قیمت محصولات مرتبط تا حد زیادی تاثیر گذار می باشد. از جمله مقاطعی که با استفاده از شمش های فولادی تولید می‌ شوند می توان به میلگرد ، ناودانی ، نبشی ، ورق فولادی و… اشاره نمود. در این مطلب به بررسی انواع و دسته بندی شمش فولادی برای تولید میلگرد می پردازیم. لطفاً تا انتها همراه ما باشید.

شمش فولادی برای تولید میلگرد

روش تولید شمش فولادی برای تولید میلگرد

قطعاً سنگ آهن استخراج شده از معدن به صورت مستقیم در تولید محصولات فولادی مورد استفاده قرار نمی گیرد. فولاد خام در حالت خالص برای تولید میلگرد کارایی ندارد و به این منظور باید به حالت شمش در آید. این سنگ ها در کوره های مخصوص مذاب می ‌شوند و با طی مراحلی شمش فولادی برای تولید میلگرد ایجاد می ‌شود که در خط تولید مقاطع فولادی مورد استفاده قرار می گیرد. این شمش در قطعات مستطیل شکل عرضه می‌شود و جهت سهولت بخشیدن به حمل و نقل شمش ، سطح مقطع آن به صورت ذوزنقه در نظر گرفته شده است. برای تولید این محصول فولادی روش های گوناگونی ارائه شده است که از جمله آن ها می ‌توان به کوره بلند ، کوره قوس الکتریکی و روش کوره القایی اشاره کرد. با اینکه از هر سه روش در اکثر کارخانه ها استفاده می شود اما با این حال روش کوره بلند رایج ‌تر است و به شکل گسترده تری به کار گرفته می شود. البته لازم به ذکر است که در کشور ایران روش قوس الکتریکی به مراتب برای ساخت شمش فولادی مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش با استفاده از سبد های مخصوص آهن قراضه ها را وارد کوره می ‌کنند تا به حالت مذاب درآیند. در این میان موادی مانند آهک ، بنتونیت و… به مواد مذاب افزوده می شود. در ادامه نیز با کمک دمش اکسیژن و همگن سازی ، فولاد مذاب ایجاد می ‌شود و به قسمت ریخته گری انتقال می ‌یابد. در این مرحله از طریق تاندیش مواد مذاب را وارد قالب های مخصوص نموده و در نهایت با کمک پاشش آب محصول را خنک می ‌کنند تا شمش جامد ایجاد شود. مرحله آخر نیز مربوط به برش شمش می باشد که بعد از آن شمش فولادی آماده عرضه به بازار است.

شمش فولادی برای تولید میلگرد

انواع و دسته بندی شمش فولادی برای تولید میلگرد

همانطور که در قسمت‌ های پیشین اشاره نمودیم ، شمش فولادی دارای دسته بندی های گوناگونی است که در این مطلب انواع شمش فولادی برای تولید میلگرد را مورد بررسی قرار می دهیم.

بیلت: بیلت یکی از انواع شمش فولادی به شمار می رود که به دلیل استحکام بالایی که دارد ، در موارد زیادی مورد استفاده قرار می گیرد. در روند تولید بیلت ، شمش مستقیما از تولید ccm به مصرف نورد می رسد. علاوه بر آن بیلت به عنوان شمشال نیز شناخته می شود. تنها تفاوت بیلت و شمشال مربوط به طول آن ها می باشد. در واقع شمشال علاوه بر اینکه طول بیشتری نسبت به بیلت دارد ، دارای سطح مقطع دایره یا مربع شکل نیز می باشد. از بیلت برای تولید میلگرد های مختلف استفاده می شود.

اسلب: این شمش فولادی نیز دارای سطح مقطع مستطیل شکل بوده و از لحاظ ظاهری با سایر شمش ها متفاوت می باشد. شمش اسلب نیز مانند شمش بیلت استحکام زیادی از خود نشان می دهد و با طول 12 متر ، عرض ۱.۲۵ متر و ضخامت ۲۳۰ میلیمتر به بازار عرضه می‌ شود. گاهی شمش اسلب با نام تختال نیز نامیده می شود. جنس آن اغلب از فولاد کربنی است اما از فولاد ضد زنگ نیز برای تولید آن استفاده می شود. عمده ترین کاربرد شمش اسلب به تولید ورق فولادی برمی گردد.

بلوم: این نوع شمش فولادی با کمک فرایند نورد تولید می شود. این شمش در سایز های بزرگ ایجاد می‌ گردد و در ادامه به قطعه‌ های کوچکتری تبدیل می شود. شمش بلوم نسبت به شمش بیلت عرض کمتری دارد. از این شمش به شکل عمده در ساخت انواع ریل ، اسپری ، قوطی آهن ، تیرآهن ، نبشی و… استفاده می شود. این شمش با نام شمش فابریک نیز شناخته می شود.

شما عزیزان می توانید مطلب نکات قابل توجه در هزینه حمل و نقل میلگرد را نیز مطالعه نمایید.

راه های ارتباطی با مجموعه صنعتی کیان متال

مجموعه صنعتی کیان متال عرضه کننده انواع محصولات و مقاطع فولادی از جمله میلگرد ، شافتینگ و… می باشد. شما عزیزان می توانید از طریق شماره تلفن های مندرج در صفحه تماس با ما ، با کارشناسان این مجموعه جهت ثبت سفارش در ارتباط باشید. همچنین می توانید با مراجعه به شبکه های اجتماعی از جمله صفحه اینستاگرام و واتساپ ، سوالات و نقطه نظرات خود را با ما در میان بگذارید.