کاربرد میلگرد
در سال ۱۸۰۰ میلادی جزوف لوییس برای اولین بار به این پی برد که با افزودن میله فولادی نازکی به بتن می تواند مقاومت کششی آن را تا میزان قابل توجهی افزایش دهد. همچنین تا سال ۱۸۷۸ میلادی میلگرد ها بدون استاندار تولید می شدند، تا اینکه سیستمی توسط تادئوس هیات برای تولید استاندارد میله های فولادی نازک ارائه شد. در ایران سالیانه زلزله های ریز و درشتی به دلیل قرار گرفتن بر روی خط گسل به وقوع می پیوندد که موجب آسیب های جبران ناپذیری میشود. یکی از راه های جلو گیری از این آسیب ها ، استفاده درست مصالح در صنعت ساختمان سازی می باشد. یکی از مصالح بسیار کاربردی در ساختمان سازی ، میلگردها هستند و استفاده از میلگرد ها میتواند سطح خسارات وارد شده را به مقدار قابل توجهی پایین بیاورد.
میلگرد به دلیل کاربردی بودن در صنایع مختلف استفاده میشود. کاربرد میلگرد در ساختمان سازی به حدی مهم و گسترده است که به جرات می توان گفت که در چند دهه اخیر میلگرد عضو جدا نشدنی صنعت ساختمان سازی بوده است و هنوز رقیبی برای این پروفیل وجود ندارد. بدون استفاده از این فولاد ساختن آسمان خراش ها یک امر محال است. بنابراین بیشترین کاربرد میلگرد در صنعت ساختمان سازی می باشد ، میزان استفاده از این محصول به قدری در ساختمان سازی بالا است که می توان گفت این پروفیل تأثیر بسزایی در قیمت مسکن دارد. این میله فلزی انواع مختلف و کاربردهای مربوط به خود را دارد . یکی از پر کاربرد ترین نوع میلگرد ، میلگرد آجدار است. این میلگردها برعکس تصور عموم مردم فقط در ستون ها استفاده نمی شوند ، بلکه از پایین ترین نقطه ساختمان یعنی فونداسیون تا بالاترین نقطه یعنی تیر ها برای شکل دادن به ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. مهمترین کاربردهای محصول در ساخت و تولید بتن مسلح است . بتن آرمه ( بتن مسلح )مقاومت کششی پایینی دارد و این مشکل را باید با دیگر مصالح برطرف کنیم. یکی دیگر از ویژگیهای استفاده میلگرد در بتن آرمه یکسان بودن ضریب انبساط دمای بتن و فولاد است ، که از تنش های درونی در دماهای مختلف جلوگیری می کند. نوع دیگر میلگرد ، میلگرد کلافی است ، که در ساخت خرپاها وتیرچه ها در ساختمان ، ساخت سیم خاردار ، سیم بکسل ، پیچ و میخ و مصالحی با قطر کم استفاده می شود.
کاربرد میلگرد و انواع آن
نقش میلگردها تاثیر بسزایی در نوع آن دارد. میلگرد بر اساس ظاهر به سه دسته : 1.ساده 2.آجدار 3.آجدار پیچیده (کنافی( تقسیم می شوند. هر کدام از این میلگرد ها نقش متفاوتی دارند ، یکی از متدوال ترین نوع پروفیل میلگرد آجدار است . این محصول استحکام بیشتری در برابر خم شدن و شکسته شدن نسبت به میلگرد ساده دارد. سطح میلگرد ساده صاف است و بیشتر در صنعت های ساخت و ساز استفاده می شود . برای مثال از میلگرد ساده در ساخت درز انقباض برای خیابان ها و فرودگاه ها استفاده می شود. درز انقباض برای جلوگیری از ترک خوردگی ساخته میشود و در فواصل معین بین دو بتن قرار میگیرد. میلگردهای ساده بر روی خود آج هایی دارند که باعث اتصال بین میلگرد و بتن می شوند. میلگرد آجدار دو زیر گروه دارد ، یکی از آن ها میلگرد آجدار ترمومکانیکی است که دارای استحکام ، انعطاف پذیری ، خمش پذیری واستاندارد بالای جهانی دارد. نوع دیگر میلگرد آجدار، میلگرد آجدار با مقاومت بالا است که این میلگرد سطح کربن پایینی داشته که موجب انعطاف پذیری و جوش پذیری بهتر آن می شود . همچنین این نوع میلگرد خاصیت خمشی بالایی دارد. در ادامه بیشتر به بررسی کاربرد میلگرد در صنعت خواهیم پرداخت.
شما عزیزان می توانید مطلب تست میلگرد را نیز مطالعه نمایید.
کاربرد میلگرد و انواع مقاومت آن
این محصول 6 نوع مشترک دارد که شامل فولاد کربن ، اپوکسی پوشش داده شده ، فایبرگلاس لیبر ، فولاد ضد زنگ ، اروپایی و گالوانیزه می باشد. فولاد کربن که با نام نوار سیاه شناخته میشود ، یکی از متداول ترین نوع این محصول است. یکی از معایب این فولاد نداشتن مقاومت بالا در برابر رطوبت است که به سرعت دچار زنگ زدگی می شود و به همین دلیل برای مکان هایی که رطوبت بالا دارند مناسب نیست. اپوکسی پوشش داده شده در واقع همان فولاد کربن است که با اپوکسی پوشش داده شده است و در برابر رطوبت مقاوم تر باشد. فایبرگلاس لیبر کامپوزیتی مثل فیبر کربن می باشد که در هنگام استفاده از آن نباید آن را خم کنیم. این محصول یک نوار برای تقویت کردن بتن است و مقاومت بسیار بالایی نسبت به اپوکسی ، در برابر زنگ زدگی دارد. البته هزینه اجرای آن بیشتر از دیگر میلگرد ها می باشد. فولاد ضد زنگ بیشترین قیمت را نسبت به میلگرد های دیگر دارد و در کنار این ویژگی بهترین نوع تقویت کننده بتن می باشد و به راحتی در کار خم می شود. میلگرد اروپایی شامل ترکیبات منگنز بوده و قیمت به نسبت معقول تری در بازار دارد. صد البته کاربرد میلگرد اروپایی بیشتر از باقی میلگرد ها است. همچنین کار کردن با این میلگرد راحت و مقاومت کمی در برابر خم شدن دارد. میلگرد گالوانیزه مقاومت بیشتری در برابر خوردگی نسبت به فولاد ضد زنگ دارد . این فولاد که بسیار بادوام می باشد، قیمت بیشتری نسبت به دیگر میلگرد ها دارد.
کاربرد میلگرد و روش ساخت آن
روش ساخت میلگرد به خاصیت های مکانیکی و فیزیکی آن بستگی دارد. این درحالی است که رعایت نکردن اصول تولید استاندارد می تواند موجب زیان های جبران ناپذیر شود. کارخانههای تولیدی روش خود را بر اساس اقلیم و نیاز بازار انتخاب میکنند. روش و فرایند تولید پس از راه اندازی خط تولید به علت پر هزینه بودن و زمان بر بودن تغییری نمی کند. کاربرد میلگرد و روند تولید آن ، به طور کلی ساخت مقاطع فولادی مثل میلگرد ، نبشی ، ناودانی ، تیر آهن و… مستلزم شمش فولادی هست ، به همین دلیل مرحله اول تولید میلگرد با تولید شمش فولادی آغاز میشود. تولید شمش به دو روش (قالب تولید شمش) (روش ریخته گری مداوم) صورت می گیرد. پس از تولید شمش به یکی از دو روش نوبت به تولید میلگرد میرسد، این محصول به چهار روش :نورد گرم ، نورد سرد ، روش ترمکس و تولید به روش آلیاژسازی انجام می شود.
نحوه سفارش انواع میلگرد
گروه صنعتي كيان متال با بيش از 30سال سابقه ي كاري در امر ساخت انواع ميلگرد،شش پر، چهارپهلو و فرم هاي صنعتي توانسته در خدمت شما عزیزان باشد و با استفده از کادر مجرب ، ماشین آلات و تجهیزات جدید محصولاتی با سطح کیفی بالا تولید کند. این مجموعه این امکان را به شما می دهد که این محصول را به صورت عمده تهیه کنید. لازم به ذکر است که شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر به سایت مجموعه صنعتی کیان متال مراجعه کنید. .